Şehriyeli tavuk çorbası


Tavuk Erişte Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 1 tabak haşlanmış tavuk
  • 1 küçük soğan
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı erişte
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • tuz
  • 4/4,5 su bardağı tavuk suyu
  • İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz

Tavuklu şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tavaya zeytinyağı ve unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurdum.
  2. Üzerine ince kıyılmış havuç ve rendelenmiş soğanı ekleyip yarım dakika soteledim.
  3. Zerdeçal ve karabiberi ekleyip birkaç kez karıştırdım ve 4 su bardağı tavuk suyu ekleyerek kaynamaya bıraktım.
  4. Kaynayan çorba suyuna yarım çay bardağı şehriyeyi ekleyip orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.
  5. Son olarak küçük parçalara ayırdığım tavuğu, sarımsağı, limon suyunu (damak zevkinize göre) ekleyip 5 dakika daha kaynatıp çorbamı bitirdim. Denemek isteyenler için güzel bir lezzet 🖐🌸.

tavuklu şehriye çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • Tarif ekle
  • kek tarifleri
  • makarna
  • uçurumlar
  • suya
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Yeşil Mercimek Şehriye Çorbası (Shifa Çorbası)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın