ekerpare tarifi malzemeleri
- 250 gr ghee/tereyağı oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 7 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 5 su bardağı un
- 2 kutu vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık (daldırma için)
şerbet
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı yarım limon suyuyla birlikte
Shukbari tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle bir parça şeker için; İçeceği hazırlamaya başlayacağız. Su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ve bir dilim limonu dilimleyip tencereye koyalım.
- 10 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra ocağı kapatıp balkon, pencere vs. üzerinde soğumaya bırakın. Bu Adana mutfakta ne yazık ki serinletmiyor.
Bu arada, ne kadar viskoz olmasını isterseniz o kadar çok kaynar.
- Şurubu getirdikten sonra hamura geçiyoruz. Hamuru için önce sert tereyağı, pudra şekeri ve yumurtaları iyice çırpın. Ardından unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Burada tavsiye vermek istiyorum. Aslında şu an kurabiye hamuru yapıyoruz o yüzden burada söylemekte fayda var: “Bisküvi hamuru çok yoğrulmuyor. Sebebi ise o yağı elimizin ısısıyla eritiyor olmamız ve istediğimiz kıvamı elde edemeyebiliriz. “
- Hamur hazır olduktan sonra fırın tepsisinin altını 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım ve fırını hazırlayıp 150 derecede önceden ısıtalım.
- Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra somunu dairenin ortasına sonuna kadar bastıralım. Sonuna kadar bastırmazsanız bisküvi piştikten sonra fındık yükselip düşebilir.
- Tepsiyi ilk 15 dakika 150 derecede, son 10 dakika 175 derecede pişirin. (Benim fırınımdaki rustikime göre) Üzeri kızarana kadar fırında bekletin.
- Pişen bisküviyi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin (yaklaşık 1 dakika, kışın 30-40 saniye kadar), ilk ısıyı geçen keklerin üzerine şerbeti dökün.
- Genellikle, ilk geçişte kurabiye şurubun %70’ini emer. Hakkınız sizi içine çekiyorsa, muhtemelen doğru yoldasınız. En erken 30 dakika, en fazla bir gece bekleterek tüketebilirsiniz. iyi şanslar efendim
.
Resimli yemek tarifi nasıl yapılır?

Şekerpare’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]