medyauzmani.com

şeker kamışı

ekerpare tarifi malzemeleri

  • 250 gr ghee/tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 2 kutu vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık (daldırma için)

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı yarım limon suyuyla birlikte
Shukbari tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle bir parça şeker için; İçeceği hazırlamaya başlayacağız. Su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ve bir dilim limonu dilimleyip tencereye koyalım.
  3. 10 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra ocağı kapatıp balkon, pencere vs. üzerinde soğumaya bırakın. Bu Adana mutfakta ne yazık ki serinletmiyor.😄Bu arada, ne kadar viskoz olmasını isterseniz o kadar çok kaynar.
  4. Şurubu getirdikten sonra hamura geçiyoruz. Hamuru için önce sert tereyağı, pudra şekeri ve yumurtaları iyice çırpın. Ardından unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  5. Burada tavsiye vermek istiyorum. Aslında şu an kurabiye hamuru yapıyoruz o yüzden burada söylemekte fayda var: “Bisküvi hamuru çok yoğrulmuyor. Sebebi ise o yağı elimizin ısısıyla eritiyor olmamız ve istediğimiz kıvamı elde edemeyebiliriz. “
  6. Hamur hazır olduktan sonra fırın tepsisinin altını 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım ve fırını hazırlayıp 150 derecede önceden ısıtalım.
  7. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra somunu dairenin ortasına sonuna kadar bastıralım. Sonuna kadar bastırmazsanız bisküvi piştikten sonra fındık yükselip düşebilir.
  8. Tepsiyi ilk 15 dakika 150 derecede, son 10 dakika 175 derecede pişirin. (Benim fırınımdaki rustikime göre) Üzeri kızarana kadar fırında bekletin. ❤
  9. Pişen bisküviyi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin (yaklaşık 1 dakika, kışın 30-40 saniye kadar), ilk ısıyı geçen keklerin üzerine şerbeti dökün.
  10. Genellikle, ilk geçişte kurabiye şurubun %70’ini emer. Hakkınız sizi içine çekiyorsa, muhtemelen doğru yoldasınız. En erken 30 dakika, en fazla bir gece bekleterek tüketebilirsiniz. iyi şanslar efendim❤.

Resimli yemek tarifi nasıl yapılır?

Şekerpare’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın