Şeker Kavanozu – Manolya Pudingi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Manolya pudingini geçen gün yaptığım bir shottan kalan çilekler ziyan olmasın diye pişirdim 😅🙃 Genelde bu tür pudinglerin hayranıyımdır. İlk manolya tarifimi 2014 yılında blogda paylaşmıştım.

Zamanla, tarif daha da yerleşti. En son sürümün tutarlılığı çok iyi. Jel gibi durmuyor, yumuşak dokusunu koruyor. Beğenenlere muzla denemesini söylüyorum. Muz kavanozdayken çabuk kararmaz.

Yumurta, şeker ve nişastayı biraz soğuk sütle çırpıp kalan sütü eklerseniz muhallebi topaklanmadan pişecektir.

Seçiminiz hangisi 🍌 veya 🍓mi?

Aşk…

Şeker Kavanozu – Manolya Pudingi Tarifi Malzemeler

    4 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema (200 ml süt kreması) 10-15 adet çilek 1 paket petitpur bisküvi

Şeker Kavanozu – Manolya Pudingi Tarifi Nasıl Yapılır?

Petitpuru robottan geçirip un haline getirin. Çilekleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı tencereye alın. 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip çırpın. Kalan sütü ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelip kabarcıklar çıkmaya başlayınca kremayı ekleyip tekrar koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. 5 kavanozun dibine 2 yemek kaşığı kurabiye kırıntısı koyun. İnce dilimlenmiş çilekleri bastırarak cam kavanoza yerleştirin. Üzerine şeker koyun. Daha fazla bisküvi serpin ve bir kaşık daha puding ekleyin. Tüm bardaklar dolduğunda, kalan bisküvi kırıntılarını üzerlerine serpin ve soğuması için buzdolabına koyun. Buzdolabından yeni çıkardığınız pudingi bir dilim çilekle süsleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın