Tarçın, şeker ve çikolatalı mayalı muffin tarifi için malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt suyu
- bir bardak ılık su
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 anlık sanal paket
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- eşit derecede doğru
arasında
- 40 gr sütlü çikolata
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı şeker
Çikolata, şeker, tarçın ve maya ile muffin nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yüzünüze sürmek için bir yumurtanın sarısını ayırın.
- Yumurta, süt, yağ, su, şeker ve instant mayayı karıştırın.
- Un ve tuzu kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Pürüzsüz ve homojen bir hamur olması için iyice yoğurun ele yapışan yumuşak bir hamur olması önemlidir gerekirse elinizi biraz ıslatın ve hamurun yüzeyini toplayın.
- Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Tereyağını ayrı bir yerde ısıtıp içindeki çikolatayı eritip bir kenarda bırakarak sürülebilir bir kıvam elde ediyoruz.
- Ayrı bir yerde şeker ve tarçını karıştırıp mayalanan hamuru on iki eşit parçaya bölüyoruz.
- Bezeleri yuvarlayıp, vida veya elimizle tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Üzerine çikolatayı yayın, ikinci bezeyi açın, bezeyi çikolata ile kaplayıp elimizle bastırarak yapışmasını sağlayın ve biraz daha büyük olsun.
- İnce dilimler halinde kesin ve muffin kalıplarına gelişigüzel yerleştirin.
- Aynı şekilde şeker ve tarçın karışımında yapıp kalıpta mayalanması için on dakika bekleyeceğiz.
- Üzerlerine yumurta sarısı koyuyoruz dilerseniz üzerine ceviz de dökebilirsiniz.
- 180 derecede pişiriyoruz, afiyet olsun.
Resimli Şeker ve Tarçın Mayalı Muffin ile Çikolatalı Kek
Şekerli Tarçınlı Çikolatalı Kek ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]