Hamur işleri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 25 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Eski Türk Çöreği, Kolay Börek Tarifi, Börek Böreği Nasıl Yapılır, Börek Böreği, Börek
21 4.05 5 1
Yoğun istek üzerine yeni bir börek tarifi daha vereceğim. Tadı ve görüntüsü mükemmel. Tarife bakınca korkmayın, başlayınca bitiyor 🙂
İşte yapım aşamaları…
İçerik Tablosu
Pasta tarifi malzemeleri
- 1,5 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı su 2 tatlı kaşığı instant maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yumurta (akı hamurun üzerine, sarısının üzerine) Alabildiği kadar un 100 gram eritilmiş margarin
içindekiler:
Pasta tarifi nasıl yapılır?
İki su bardağı unu derin bir kaba alıp üzerine yumurta, maya, süt, su, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanınca mayalanmasını beklemeden unlanmış tezgah üzerine alın ve 4 parçaya bölün. İlk bezeyi un serpip 20-30 cm çapında açın. Bir kenara koyun ve eritilmiş tereyağı ile fırçalayın. İkinci parçayı açın, yağlı parçanın üzerine koyun ve ona da aynısını yapın. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekletin. Buzdolabına koy. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın, hamuru buzdolabında bekletin, 10-15 dakika sonra çıkarın ve 3-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Her parçayı elinizle dıştan içe doğru yuvarlayın ve tekrar beze haline getirin. Tezgaha bastırarak yaptığınız bezeyi elinizle genişletin, içine istediğiniz malzemeyi koyun ve kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve ılık bir yerde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]