Şekerpare Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu bayramın tatlısı şeker olsun, hamuruyla şerbetiyle tam bir lezzet. Bu bizim evde popüler olan şeker oranıdır ama dilerseniz hamurdan 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Bu durumda un miktarını biraz artırmanız gerekebilir.

Tatlının sıcak, içeceğin soğuk olması önemlidir. Bu nedenle şerbeti bir an önce kaynatın ve kenara alın. 2 su bardağı undan sonra kalan unu azar azar ekleyerek daha kolay bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Aşk…

Ekerpare tarifi malzemeleri

    1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağ 2 yumurta (1 sarısı, fırçalanmış) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un

Bir içki için:

    3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu

Chakrabari tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için kullanacağımız tüm malzemeleri tencereye alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar pişiriyoruz. Şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, kabartma tozu, pudra şekeri, 1 yumurta akı ve 1 tam yumurta, kabartma tozu, vanilin ve 2 su bardağı unu yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Bir su bardağı un daha ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Ele yapışan hamurları toparlayın, cevizleri doğrayın, şekil verin ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sürüp, üzerlerine çatalla çizikler atın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirin. Fırından yeni çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın