Merhaba sevgili arkadaşım,
River Lady rafine şekersiz atıştırmalıklar yapmaya devam ediyorum. Eve kapandığımız bu günlerde, elimdeki unla onun için yaptığım yoğurtlardan ya da bir şekilde yetiştirilmiş meyvelerden spontane tarifler bulmak bana büyük keyif veriyor. İşin ilginç yanı ben kokusundan bilemem ne için pişirildiğini anlıyor sanırım ama fırından çıktığı andan fotoğraf çekene kadar etrafımda 🙂
Muzlu hurmalı kek tarifinin yerine geçebilecek güzel bir kurabiye oldu. Bisküvilerin çok sert olmaması için unu azar azar ekleyin. Yumurtanın boyutu elma şarabının hacmini biraz etkiler.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Şekersiz Elmalı Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı elma kabuğu (yarım elma) 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy yumurta 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu 1,5 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elmalı üzümlü kek tarifi şekersiz nasıl yapılır?
Elma rendesi, kuru üzüm, yumurta ve tereyağını kaşıkla karıştırın. Tarçın, portakal kabuğu rendesi, bir su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyin. Kalan yarım su bardağı unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. 12 parçaya bölün, elinizle yuvarlayın ve aralıklarla kağıt yağladığınız fırın tepsisine dizin. İstenirse ortasına bir fındık batırın ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri soğutulmuş olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]