Merhaba sevgili arkadaşım,
Ufak tefek maceralar olsa da kızım için olabildiğince rafine şekersiz tarifler yapmaya özen gösteriyorum. Ara öğünlerimde mümkün olduğunca siyez unu veya tam buğday unu kullanıyorum. Atıştırma konusunda her zaman iyidir ama şu anda bizi kahvaltı için çok zorluyor.
Çeşitli omletler, krepler ve peynirli yumuşak tostlar gibi olduğunu söylesem de, biraz patatesli omlet hafiftir. Pekmez veya bal ile tatlandırıldığında. Bulamaç aşamasını geride bıraktık ama dipteler çünkü sürekli yumurta ve peynirimi almak için alternatifler deniyorum. Önerileriniz varsa çok işime yarayacak 🙂
Bu pastayı ailecek çok sevdik. Rafine, şekersiz ve tam buğday ama lezzetli. Hiç şekersiz hissetmiyor.
Tabii en çok kızım beğendi. 1-2 tanesi fotoğraf çekmeden hemen ısırıyor.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçindekiler:
- 2 adet yumurta 12 hurma (iri ve etli olursa 8 adet yeter) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 orta boy havuç 1 poşet kabartma tozu 1,5 tam buğday unu 2 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLAMA:
Hurmaları bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyin ve 30 dakika bekletin. Seyreltilmiş hurmaları blenderdan geçirip püre haline getirin. Havuçları rendeleyin. İki yumurtayı çırpın, tereyağı, hurma püresi ve havucu ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın. Dondurma kaşığı veya büyük kaşık yardımıyla küçük muffin kaplarına paylaştırın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğuyunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]