Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır şekersiz bir brownie tarifi denemek istiyordum ama istediğim gibi kabarmayabileceğini düşündüğüm için çekiniyordum. Denedikten sonra genelde yaptığım keklerden pek bir farkı olmadığını gördüm. Aksine nemli yapısını çok beğendik.
Ben içine tahıl istediğim için kuru dut ekledim ama siz isterseniz ekleyemezsiniz. Tercih ettiğiniz üzüm pekmezinden farklı bir pekmez türü de kullanabilirsiniz. Kokusu güzel olduğu için normal yağ kullandım. Evde sadece 1/2 bardak çıktığı için üzerine bitkisel yağ ekledim. Sadece yağ veya normal yağ kullanabilirsiniz.
Pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta içinin fazla pişmemesine dikkat edilmelidir. Pekmezden dolayı çok çabuk renk değiştirdiği için size pişmiş gibi gelebilir. Fırından çıkarmadan önce kürdan veya bıçak ile içini kontrol edin. Çok ıslak çıkarsa, daha uzun süre pişirin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şekersiz Pekmezli Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1,5 su bardağı pekmez 1 su bardağı normal sıvı yağ + sıvı yağ karışımı (yarım buçuk) 2,5 su bardağı un 1 su bardağı kuru yemiş (isteğe bağlı) 1 paket kabartma tozu
Şekersiz pekmezli kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları mikserin kasesine alın ve çırpmaya başlayın. Yumurtalar kaynamaya başlayınca pekmezi ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Normal yağ ve bitkisel yağ karışımını ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Birlikte elediğimiz un ve kabartma tozunu ekleyin ve pürüzler kaybolana kadar orta hızda karıştırın. Çilekleri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. (Fırını 20 dakika çalıştırın, ara sıra bıçak veya kürdan ile kontrol edin. Nemli çıkarsa pişirmeye devam edin) Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarın. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]