Harika bir kurabiye tarifi. Kullanışlı ve lezzetlidir. Çay ve kahvenin yanına iyi gider. Kuru meyve ve kuruyemiş parçaları ile besleyici ve doyurucu bir pasta. Pırıl pırıl tadı ve ismi de buradan gelir çünkü tekrar pişirildiğinde acı olur.
Selanik gevreği tarifi için yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alıp iyice çalkalayalım. Küçük doğranmış kayısı, dövülmüş badem, üzüm, ceviz, çikolata, limon ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Az şeker sevenler ölçünün yarısını koyabilir.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt üzerinde iki farklı dikdörtgen şekli verelim.
180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Keskin bir bıçak yardımıyla 1 parmak genişliğinde dilimleyelim.
Dilimleri bir tel raf üzerine yerleştirin. Fırını 150 dereceye getirelim ve tekrar altın rengi olana kadar 20-25 dakika pişirelim.
Selanik makarnası servise hazır. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]