Semizotu Fesleğen Salatası ve Susamlı Lor Topları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün davet sofralarınızı renklendirecek pratik ve şık bir tarifim var. Fesleğen şerbeti tarifimde daha önce de belirttiğim gibi fesleğeni özellikle salatalarda kullanmayı çok seviyorum. Yeşil salataya eşsiz bir lezzet katar.

Aslında, birinin bu tarifi bulmasını beklemeye gerek yok. Kendiniz için bir yemek de hazırlayabilirsiniz. Özellikle diyet yapan ve canı her zaman ızgara etli salata yemek isteyenlerin çok işine yarayacak bir lezzet. Tabi içinde az miktarda susam ve yağ bulundurmak gerekiyor.

Aşk…

Fesleğen salatası semizotu ve susamlı lor topları tarifi için malzemeler

    1/2 demet semizotu 1/2 demet fesleğen 6-7 sap yeşil soğan 8-10 çeri domates 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi

Lor topları için:

    1 su bardağı lor peyniri, yarım su bardağı susam

Sosu hazırlamak için:

    Zeytinyağı – nar ekşisi – limon suyu ve tuz

Semizotu Reyhanlı Salatası ve Susamlı Lor Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

Semizotu, fesleğen, taze soğan ve domatesleri bol suda yıkayıp süzün. Lor topları için susamları teflon tavaya alın ve biraz koyulaşana kadar kızartın. Pıhtıya biraz susam ekleyin ve küçük toplar yapmak için yoğurun. Hazırladığınız topların üzerini kavrduğunuz susamla kaplayın ve kenara alın. Süzülen semizotu ve fesleğenleri saplarından ayırın (istenirse çok iri fesleğenleri bıçakla doğrayın) Soğanı ince ince doğrayın ve domatesleri 4-5 parçaya bölün. Lor topları hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kapta damak zevkinize göre çırpın. Salataya ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alınan tuzun üzerine lor toplarını yerleştirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın