Semizotu ile güveç – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bir günlük yoğun bir Kıbrıs gezisinden sonra evime, İstanbul’a geldim 🙂 Tabii hemen işime kaldığım yerden döndüm. Kıbrıs çok eğlenceliydi, umarım tekrar gidip bir süre daha keşfetme şansım olur.

Ramazan yaklaştıkça havalar ısındığı için önümüzdeki birkaç gün salata veya çorba tariflerine ağırlık vermeye çalışacağım.

Ramazan Listeleri her yıl olduğu gibi her gün sizlerle olacak. Yeni salataların bu listelere çok yakışacağını düşünüyorum. Bu tarife salatalıklı yoğurtlu semizotu salatası mı yoksa semizotulu cacık mı dememe karar verememiştim, semizotu bu tatlarla karışıp biraz yumuşayınca aynı kuru cüppe oldu.

Hal böyle olunca cacık denilince akla ilk salatalık geliyor tamam dedim. Hem kısa oldu hem tatlı 🙂 Kuru cacık diyenler acep ne demek dediler kuru cacık tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz salatalığı rendeleyebilirsiniz bu işinizi daha da hızlandırır ama bıçakla ince ince doğradığınızda bence tadı çok daha hoş oluyor.

Ben pul biberle ısıttığım zeytinyağını gezdirdim ama siz üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Aşk…

Semizotu tarifi için malzemeler

    Yarım avuç semizotu 2 adet salatalık 10 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz Zeytinyağı Pul biber

Cacık Semizotu Tarifi Nasıl Yapılır?

Semizotu yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Salatalıkları yıkayın, uzunlamasına 4 parçaya bölün ve ince ince doğrayın. Sarımsağı dilerseniz havanda tuzla ezin veya ince bir rende üzerine rendeleyin ve tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. İri yoğurt ve istenirse bir tutam tuz ekleyip karıştırın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Servis yapmadan önce buzdolabından çıkarıp servis tabağına alın. Süslemek için zeytinyağını ve pul biberi küçük bir tencerede veya tavada soteleyin. Servis yapmadan önce salatanın üzerine kızgın yağ gezdirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın