Semizotu salatası (yoğurt) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Semizotu yıkamak zahmetli olsa da tadına değer. Sarımsak ve yoğurt favorimdir, konu semizotu olunca çok heyecanlanmayın.

Semizotu salatasını hazırladıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin, sarımsağın kullanıldığı diğer salata ve mezeler gibi lezzetine lezzet katacaktır. Kullandığınız yoğurdun lezzeti ve kıvamı elbette önemli olup, fazla ekşi olmayan sulu olmayan yoğurt ile daha sevindirici sonuçlar alabilirsiniz.

Dilerseniz semizotunu çiğ kullanmak yerine biraz haşlayabilirsiniz. Acı seviyorsanız zeytinyağı yerine tereyağında kavrulmuş pul biber kullanabilirsiniz. Aşk…

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler (Yoğurtlu)

    1 avuç semizotu 2 diş ezilmiş sarımsak 2 su bardağı yoğurt (isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz) tuz zeytinyağı

Semizotu salatası tarifi (yoğurtlu) nasıl yapılır?

Semizotu köklerini kestikten sonra bol suya koyun ve bir süre bekletin. En az 2 litre su ile iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince doğrayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyin. Son olarak doğranmış semizotu ekleyin, üzerini streç filmle kapatın ve en az yarım saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan hemen önce üzerine zeytinyağı gezdirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın