Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizlere çok güzel bir haberim var bugün Uzman TV’den 6 saatlik dolma yapımı ile ilgili bir video çektik. Yayınlanır yayınlanmaz sizlerle paylaşacağım. Çok yorucu ama eğlenceli bir gün geçirdim. Kamera ekibi çok iyi ve nazikti. Çekim sonrası birlikte gülerek, eğlenerek ve yemek yiyerek günü sonlandırdık. Ayrıca Expert Tv’ye destek ve teşvikleri için annem, kız kardeşim ve taussim’e sizinle daha fazla bilgi paylaşmama izin verdikleri için teşekkür ederim.
Zor bir günün ardından, her gün yesem de çocukluğumdan beri favorim olan semizotu tarifi ile iyi akşamlar dilerim. Büyük aşk …
İçerik Tablosu
Semizotu tarifi malzemeleri
- 1 demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates ½ su bardağı zeytinyağı Tuz 1 küp şeker (isteğe bağlı)
Semizotu yemeği tarifi nasıl yapılır?
Semizotunun toprak kısmını sökmeden bıçakla ayırın ve en az 3 su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen semizotu iri parçalar halinde doğrayın. Soğan ve domatesleri doğrayın. Orta boy veya küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika (domatesler eriyene kadar) soteleyin. Semizotu ve şekeri ekleyin (semizotu parçalanıp suyunu salana kadar) ve karıştırın. Yaklaşık 15 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]