Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya tatlı başlasak nasıl olur 🙂 Geçen hafta canım asistanım Adele geldi. Taşınma nedeniyle bir süre ayrı kaldık. Bu sefer işin sonlarına doğru misafir olarak tattığı bir tatlıyı denedik ve çok beğendiği için tarifini aldık. Misafirlerimden tam not alınca hiç bekletmeden sizlerle paylaşmak istedim.
Bu tatlıyı hazırlarken sıvıyağ veya tereyağı kullanabilirsiniz. Bu, hamurunuzun aldığı un miktarını biraz değiştirebilir. İkinci su bardağı unu eklerken azar azar ekleyin ve hamuru toparlayın. Böylece sorun çıkma ihtimali ortadan kalkar.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Şerbetli fındıklı irmik tatlısı için malzemeler
- 1 çay bardağı fındık tozu 1 çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı tahin 1 yumurta 125 gram sıvı yağ 2 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu
Bir içki için:
- 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 2-3 damla limon suyu
Şerbetli ve fındıklı irmik tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri karıştırıp orta ateşte kaynamaya bırakın. 5-6 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu sıkın, karıştırın ve ocaktan alın. Hamurunu hazırlamak için sıvı yağ, fındık unu, tahin, kabartma tozu, irmik ve yumurtayı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. İkinci su bardağı unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Toplanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve az yağlanmış bordo bordoya dizin. Hazırladığınız tatlının üzerine bir çay bardağı ile şekil verin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Kızaran tatlıları ocaktan alıp soğuyan şerbeti üzerine döküp şerbeti çekene kadar dinlendiriyoruz. Arzuya göre üzerine fındık ve antep fıstığı serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]