Şerit Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

herkes için barış,

Bugün kafamı dağıtmak ve bir şeyler yapmak için mutfağa gittim (sanki başka bir yerde vakit öldürüyormuşum gibi :)) Hamur yoğurmak zihinsel yorgunluğa iyi geldiğini bildiğim tek yöntem 🙂 Yıllardır denediğim ve aldığım bir yöntem her seferinde iyi sonuçlar 🙂

Neyse efendim, yoğuruyor, mayalandırıyor ve tekrar yoğuruyor, masadaki hamura baktım ve düşündüm ki… Baktım ki her şey süpürülmüş, mutfakta sadece iyi mayalanmış hamur kalmış. Ondan sonra yaptığım işten zevk almak için biraz daha kaldım. Sonunda basit ama lezzetli hamur işleri ortaya çıktı.

Sizlerle daha önce hamur mayalandırma tüyoları paylaşmıştım. Aynı mantığı takip ettiğiniz sürece hazırladığınız mayalı hamurlarda kesinlikle sorun yaşamayacağınızı tekrar belirtmek isterim.

Börek hamuru o kadar güzel bir dokuya sahip ki, açtığınızda tezgaha un serpmenize bile gerek kalmayacak. Şekil kısmı için bence normal kek yapmaktan daha kolay. Çok az çabayla zarif bir sunum oluşturabilirsiniz.
Aşk…

Pasta tarifi malzemeleri

    4 su bardağı un (450 gr) 1 su bardağı süt (ılık) 1 büyük boy yumurta (beyazı hamurun sarısı üzeri için) 50 gr oda sıcaklığında katı yağ (gram ölçüleri paketin arkasında verilmiştir ona göre kesin) ½ çay bardağı sıvı yağ zeytin (50 gr)) 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz şeker 1 paket instant maya (10 gr)

İç harç için:

    Beyaz peynir, maydanoz veya dereotu

Dilim pasta tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyin. Yumurta akı, süt, sıvı yağ ve zeytinyağını ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamuru masaya alıp 5 dakika yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru kaseye geri koyun, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ekşi mayayı 10 eşit parçaya bölüp mereng haline getirin. Bezeyi mutfak masasında açın ve keskin bir bıçak yardımıyla hamurun yarısını uzunlamasına kesin. Tülbenti kesmediğiniz kısmın üzerine yerleştirin ve kendinize doğru sarın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra çırptığınız yumurta sarılarını bir miktar su veya süt ile karıştırın. Üzerine çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın