Şerit hamur işleri

Pasta dilimleri tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • eşit derecede doğru
Pasta dilimi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Süt, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz ve kuru mayayı iyice karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip kulak memesi gibi yoğuralım.
  3. Hamuru tezgahta 10 dakika yoğurun, bir karıştırma kabına alıp üzerini temiz bir poşetle örtün, ardından ılık olması için üzerini örtüp bir buçuk saat ya da iki saat dinlendirin.
  4. Yumuşayan hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp elimizle yuvarlayalım, bıçakla 1 cm aralıklarla çukur açarak altını keselim, yuvarlayalım, yufkaya ay şekli verelim. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 45 dakika tepside dinlendirin.
  5. Pasta dilimlerinin üzerine yumurta sarısını sürün ve 190-200 derecelik fırında böreğin yüzeyi kızarana kadar pişirin.

İpucu: hamur işi ne kadar rahat olursa, o kadar yüksek olur.

Fotoğraflı şerit pasta tarifi

Strip Poğaça yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın