Shania Börekleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta ilk tarifini yaptığımız İzmir-Alaçatı gezisinden bizde hatıra olarak kalan enfes bir lezzet. Aslen Ayvalıklı olan Alaçatı’nın en güzel butik otellerinden biri, şimdi Viento Alaçatı’nın kurucusu ve yöneticisi Figen Erbaş Kocabıyk’a ait. Bundan sonra ondan Sister Vision olarak bahsedeceğim çünkü inanılmaz tatlı ve sevecen biri 🙂

Geçen sene gittiğimiz Alaçatı Ot Şenliği’nde Figen’in ablasıyla tanıştık. Otel güzel olduğu kadar, damak tadımıza işlemiş unutulmaz lezzetli yemekleri ile de bizleri kendine hayran bırakmıştır. Bu ziyaretim sırasında tüm meşguliyetine rağmen sorularıma cevap verdi ve benimle, yani sizlerle tattığımız bazı yemeklerin tariflerini bizimle paylaştı 🙂

Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz özenli bir mekan. Alaçatı’ya gitmeyi düşünenlere kesinlikle tavsiye ettiğim bir yer. Kalacak yer bulamasanız bile restorana uğramayı unutmayın.

İncelenmek isteyenler instagram hesaplarına ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirler.

Aşk…

Chania köfte tarifi malzemeler

    4 kabak sakızlı 4 büyük patates 450 gr. tatlı lor 450 gr beyaz peynir (az tuz) 300 gr krema (süt kaymağı) 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 avuç nane yaprağı tuz karabiber

Şani Böreği Tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde kesin. Kabakların uçlarını ve saplarını kesip kabuklarını soymadan halka şeklinde kesiyoruz. Kabak ve patatesleri ½ çay bardağı zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada pişirin. Tatlı lor ve beyaz peyniri bir kaseye alın, üzerine kalan zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Karabiber ekleyin, gerekirse damak tadınıza göre biraz tuz ekleyin. Orta boy üçte birine hazırladığınız peynirli harcın üçte birini bastırarak iyice yağlanmış dikdörtgen veya kare tepsiye dizin. Üzerine kızarmış patates dilimlerini yan yana dizin ve kalan peynir karışımını üzerine serpin. Kızaran kabak dilimlerini peynirin üzerine dizin, yıkanmış ve kuru nane yapraklarını kabakların üzerine dizin ve üzerine peynirli karışımdan biraz gezdirin. Kalan peynire kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Kremalı karışımı nane yapraklarının üzerine yayın. Hamurun üzerine ağırlık koyup 3-4 saat dinlendirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Dilimler halinde kesin ve ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın