Sıcak Sokak Simit Tarifi için Malzemeler
hamur için
- 300 gram ılık su
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım kilo un (yapışkan olmayan bir hamur elde etmek için kontrollü olarak ekleyin)
yukarı;
- 1 su bardağı susam
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Sıcak sokak simit tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Derin bir kapta maya ve ılık suyu karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
- Aktifleşen mayaya tuz ve şeker ekleyin ve karıştırın.
- Unu azar azar ilave edip yoğurun.
- Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın.
- 12 eşit parçaya bölün.
- Her birini resimdeki gibi uzunlamasına açın.
- 2 uzun hamurdan 1 simit elde ediyoruz.
- İki uzun hamurun uçlarını karıştırın.
- Bir hamuru ilk hamurun üzerinden, ardından diğer hamurun altından geçirerek resimdeki şekli elde edin.
- Derin bir kaba pekmez, su ve unu koyun ve karıştırın.
- Susamı geniş bir tabağa alıyoruz.
- Elde ettiğimiz simitleri önce pekmezli karışıma, ardından susamların arkasını ve önünü batırıyoruz.
- Kağıdı boyadığınız tepsiye dizin.
- Fırının ortasına yerleştirin.
- 220 derecede 30 dakika pişirin. (Fırından fırına fark vardır, kontrollü pişirme).
- Kızardığında hazırdır. Afiyet olsun .
Fotoğraflı Sıcak Sokak Simit Tarifi
Hot Street Simidi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]