Merhaba sevgili arkadaşım,
Siyez buğdayı, yaklaşık 12.000 yıl öncesine dayanan, genetiği bozulmamış bir buğdaydır. Sağlıklı beslenmeye çalışan birçok kişinin tercihidir. Eğer nehir atıştırmalığı yapacaksam genellikle beyaz un yerine farklı un türleri seçmeye çalışırım.
Bu kekleri ölçülü hazırladım, böylece çabuk ve küçük porsiyonlar halinde bitsinler. Dilerseniz boyutunu ikiye katlayabilirsiniz.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Siyez Unlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı siyez unu 1 yemek kaşığı dereotu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yumurta sarısı, çörek otu ve susamın üzerine gezdirin
Unlu susamlı börek tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki yumurta, süt ve tereyağını karıştırın. 1 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Dereotunu ekleyin ve kalan yarım su bardağı unu azar azar ekleyip hamuru birleştirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde 9 parçaya bölün. İster yuvarlak şekil verin isterseniz elinizle açıp ortasına peynir koyarak kapatın. Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]