Kivahan’da öğrendiğim bir tarif, leblebi yerine haşlanmış ve kabuğu soyulmuş leblebi kullanılan chahil mahshi. Elinize sağlık Eylem hanım gerçekten çok lezzetli bir tarif oldu.
Kilis’ten kabak dolması nasıl yapılır? Diğer kabak dolmalarından farkını okuyunca anlayacaksınız. Aslında bu yemek kilis’te taze leblebi ve sarı leblebi eklenerek yapılıyor ama ben kabaklı ve leblebi kullanmadan yaptım. Belki de yemeklerin çoğu bu kültüre ait, Kilis Suriye sınırına çok yakın olduğu için size farklı gelebilir.
Süheyl Muhsi
İçerik Tablosu
Shahil Mahshi tarifi için malzemeler
1 kilo küçük kabak
150 gram kıyma
1 kuru soğan
2-3 domates
2-3 yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
biraz maydanoz
tuz biber
1 kahve fincanı sarı leblebi (isteğe bağlı)
Suhail Mohsi’nin tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı küçük doğranmış soğanla kavurun, kavrulan kıymaya salçayı ilave edip kavurmaya devam edin, ardından yemeklik doğranmış domatesi ve doğranmış kırmızı biberi ekleyip biraz kavurun, tuz, karabiber, közlenmiş nohut, kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. sıcaklık. Kabağı ince ince soyun. (Kabakları ince soymak önemli, ben aslında kabağı çeşitli şekillerde soyuyorum ve bu da güzel) Kabuklarını kazıyarak vakumlayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyup kabakları kızartalım.Kızaran kabakları peçeteye alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım. Dolmada pirinç olmadığı için kabağı ihtiyacınız kadar iç harçla doldurun. Bir tencereye kabakları dikey olarak dizin. 2 su bardağı kabak ekleyin. su kaynayıncaya kadar orta ateşte, ısıyı azaltın ve 20-25 dakika pişirin. yemek yap
Afiyet olsun.
tuzluvesekerli.blogspot.com
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]