Simit

simit tarifi malzemeleri

Bardağın hacmi 200 ml’dir.

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un

arasında

  • Çedar peyniri

yukarı;

  • yarım bardak su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş susam

Simit tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Hamuru hazırlamak için kaseye su ve sütü koyun.
  2. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  5. Mayalanması için yuvarlayalım. En az 30 dakika demlenmesini sağlayın.
  6. Susamları tavada kızartalım.
  7. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın.
  8. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  9. Elimizi yağlayıp bastırarak açalım.
  10. İçine kaşar peyniri koyalım.
  11. Uçlarını birleştirip ters çevirelim.
  12. Önce pekmezli, sonra susamlı suya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  13. 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.

Resimlerle Simit Poğaça Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın