simit tarifi malzemeleri
Bardağın hacmi 200 ml’dir.
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 anlık sanal paket
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
arasında
- Çedar peyniri
yukarı;
- yarım bardak su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı kavrulmuş susam
Simit tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Hamuru hazırlamak için kaseye su ve sütü koyun.
- Üzerine mayayı ekleyip karıştırın.
- Yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Mayalanması için yuvarlayalım. En az 30 dakika demlenmesini sağlayın.
- Susamları tavada kızartalım.
- Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın.
- Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Elimizi yağlayıp bastırarak açalım.
- İçine kaşar peyniri koyalım.
- Uçlarını birleştirip ters çevirelim.
- Önce pekmezli, sonra susamlı suya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Resimlerle Simit Poğaça Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]