Simit aromalı pide

Simitli Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su (sıcak olacak)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Bir yıl boyunca maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 1 kg)

bulmak;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Susam

içeri;

  • çedar peyniri
  • sosis
Simitli pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Su, süt ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve maya eriyene kadar karıştırın, yağ, tuz ve şekeri ilave edip tekrar karıştırın ve unu karıştırın, dikkatlice ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. yarım saat.
  2. Kalan hamurdan avuç içi büyüklüğünde beze kesip oval şekil verelim hazırladığımız pekmez suyu ve susamları döküp tepsiye diziyoruz.
  3. Her birine aynı işlemi yaptıktan sonra ortasını bıçakla uzunlamasına keselim, ortasını parmak uçlarımızla ortadan dışa doğru yaslayalım, kenarları hafif kalkık bırakarak her iki tarafı keskinleştirelim.
  4. Ortasına sucuk ve peyniri koyup tepside yarım saat dinlendirip pişirelim.
  5. 250 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı simit aromalı pide tarifi

Simit Tadında Pide yazısı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın