Simit krep

Simit tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • tuz
  • Olabildiğince un (Markasına göre 4,5 su bardağı un kullandım)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • kavrulmuş susam

iç harç için

  • Çikolata ve haşlanmış patates

Simit böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Su, yağ, yumurta akı, kuru maya ve şekeri uygun bir kaba alıp 10 dakika dinlendirin.
  2. Yavaş yavaş tuz ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Bir saat dinlenin.
  4. Patates püresi için 2 patatesi haşlayın.
  5. Patatesler çok büyük değil.
  6. Tuz, nane ve kırmızı toz biberi ezin ve ilave edip karıştırın, isterseniz başka baharatlar da koyabilirsiniz.
  7. Mandalina büyüklüğünde küçük un parçaları alın, harcı ekleyin ve kapatın.
  8. Küçük bir kaşık yardımıyla çikolatanın bir kısmını yayın ve kapatın.
  9. Yumurta sarısı, pekmez ve suyu karıştırın.
  10. Börekleri önce pekmez sosuna daha sonra kavrulmuş susamlara bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  11. Pastayı bıçakla kesin. Bunu hamur bitene kadar yapın.
  12. 200 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkınca üzerini bir bezle örtün. Havalar ısınınca servis edebilirsiniz. Özellikle sıcakken çikolata yemenizi tavsiye ederim. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimli Simit Poğaça tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • adlandırılmış
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çok Kolay Börek (10 dakika)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın