Pide denilen bir tarif için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Gerektiği kadar un (kulak memesi kadar yumuşak olacak)
yukarı;
- 2 su bardağı kavrulmuş susam
bulmak;
- Yarım çay kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
- peynir
- sosis
- biber
- Domates
Simit Pide tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra sıvı yağı, unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Diğer taraftan susamları kavurup soğumaya bırakın.
- İç harcını minik minik kesip hazırlayalım.
- Hamuru birkaç dakika yoğuralım ve mayayı alalım.
- Mandalina büyüklüğünde toplar halinde kesin.
- Önce silindir şeklinde şekil verelim, fotoğraftaki gibi pide şekli verelim, pekmezli suya batıralım, sonra susamla kaplayalım ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirelim.
- Rendelenmiş peynir ve diğer malzemeleri ekleyip 200 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. servise hazır
Fotoğraflı Simit Pide tarifi
Simit Pide’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]