Simit Tarifi (Antep Yöresi)

Merhaba arkadaşlar

Gaziantep’in meşhur baharatlarından biri olan simit aşısının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Yapması kolay, yemesi lezzetli, işte tarif.

Öncelikle bir tencereye biraz su alıp kaynatalım.

Salçayı eritip ekleyelim, salçayla beraber haşlayalım, sonra simidi üzerine koyalım. Bu arada simidin başında daha fazla su bekleyelim, suyu azsa ekleyelim. Pirinç pişerken biraz kaynadıktan sonra sulanacağı için suyunu süzmeyin. Bu şehri seviyorum. Dilerseniz sulu yapabilirsiniz. Bu noktada baharatları ekleyin.

Pişen simidin altını kapatalım.

Soğanı çok az olmayacak şekilde serpin. Zeytinyağlı tavaya alalım. Soğanlar hafif pembe olduğunda en iyi tadı verir. Aşının üzerine simidi ekleyip karıştıralım. Soğuk olarak servis edelim. Beklerlerse ateş edecekler. Yoğurtla yemenizi tavsiye ederim, bu şekilde çok lezzetli oluyor.

Simit aşı tarifimiz hazır.

Deneyenlere afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın