Simit Tarifi (Gaziantep’ten Kandilli Ramazan Özel)

Merhaba arkadaşlar,

Herkese hayırlı ramazanlar.

Gaziantep’te ramazanda mutlaka yenmesi gereken bir tarifi sizlerle paylaşacağım.

Aslında bu Gaziantep’te sadece ramazanda kandillerle yapılıyor. Tarifini vereceğim, istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Pastanedekine çok benzer bir tadı var.

O zaman işleme geçelim.

Öncelikle bir karıştırma kabı alalım.

Daha sonra sistemde su, yağ, şeker, tuz

Ekmek mayası ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip çok yumuşak olmayan orta sertlikte bir hamur yoğuralım.

Yani hamur yaklaşık 10 dakika kadar bekleyelim.

Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün ve 10 eşit parçaya bölün.

Cevizli bezelerin üzerine hafif un serpip kenara alın. Birlikte pişirelim.

Hamuru hazırlarken çok fazla un kullanmamaya özen gösterin.

Daha sonra misketle kahve yapıyormuşuz gibi ince bir rulo gibi açalım.

Daha sonra iki taraftan saralım ve kağıt serili fırın tepsisine iki sıra sonra 8 sıra arka arkaya sıralayalım.

Büyüme size kalmış. İstediğiniz kadar büyük veya küçük bölümler yapabilirsiniz.

Bu rakam orijinal formdur !!!

Dilerseniz şekil yapamayanlar etrafına dizilebilir.

Bu malzemelerle toplam 4 büyük ramazan simit çıkıyor.

Doymadıysanız malzemeleri yarı yarıya azaltıp ramazan için iki büyük simit alabilirsiniz.

Yumurta sarısını tepsideki hamurun her yerine yayın.

O halde büyük bir kaseye beyaz susamları ekleyip ellerimizi derince açıp susam içine batıralım ve sonra elimizi simitin üzerine bastıralım. Bu şekilde susam eklemelisiniz.

Bu yöntem çok önemli, susamın hamura iyi yapışması gerekiyor. Aksi halde susam şiştiğinde çıkar.

Daha sonra hamuru tepside 1 saat dinlendirin. Bu şekilde tepsiyi de sağlamlaştırıyoruz. Fermantasyon işlemi olmazsa tarif istediğimiz tadı ve görünümü vermez.

Daha sonra 180°C önceden ısıtılmış fırında fansız olarak 20 dakika pişirilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından fırına farklılıklar vardır, kendi pişirdiğiniz fırına göre dakikayı ayarlayabilirsiniz.

Pişen ramazan simitlerini bu tepside dinlendirelim. İftardan sonra çay ile servis edebilirsiniz.

Temelde orijinal tarif. Bunun bir kısmı da mahlep’in içinde yer almasıdır. Bu çok önemli. Mahlep olmadan o tadı hissedemezsiniz.

Gaziantep’e ramazanda gelirseniz bu lezzeti denemeden ayrılmamanızı öneririm.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın