medyauzmani.com

Sirenki Tarifi – Tatlılarım

Herkese iyi geceler dün çocukluğumdan hatırladığım bir lezzet yaptım Sirenki. Peynirli kek çeşididir ve adı peynirin anlamına tekabül eder. Çocukken böyle tadı olan Sofiyankalarım vardı. İki dilim gibiydi, içi ve üstü peynirle yumuşacıktı, bozaya çok yakışan mükemmel bir kahvaltılıktı. Yaptığım bu tarif onlara bakmadı bile.

Uygun bir kapta ılık su, ılık süt, maya ve şeker karıştırılır. Üzeri kapatılır ve maya başlayana kadar on dakika bekletilir.

Yumurta, yağ ve diğer unlar kontrollü bir şekilde mayanın üzerine konur ve kaşık yardımıyla karıştırılır.

Ezilmiş veya rendelenmiş peynir çeşitleri ilave edildikten sonra iyice karıştırılır. (Hamurun kıvamı kek kıvamından biraz daha kalın olacaktır) Kaşıkla karıştırabileceğiniz hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Bir kapakla örtün ve yarım saat mayalanmaya bırakın.

Muffin kalıplarına veya uygun kapların dibine bıçağın ucuyla az miktarda tereyağı konur.

Hamuru kaşık yardımıyla hamurun üzerine alıp kalıbın 2/3’ü dolana kadar yayın.

Yine her hamurun üzerine çok az tereyağı konur. Yumurta sarısı (unutmuşum) ile karıştırıp 180° fırında pişirin.

Pişmekte olan hamurun üzerine bir tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri konur ve üzeri kızarana veya kaşar peyniri eriyene kadar bir süre pişirilir.

Not: Kaşar peyniri serpme işlemi başlangıçta da yapılabilir, bu durumda üzerindeki peynir kızarıp pişecektir. Orijinal sirenki tarifi genellikle soda ile yapılır, ancak ben maya ile yapmayı ve ince doğranmış pastırma eklemeyi seviyorum. İçine koyduğunuz peynir ve malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Biraz hileli bir süreç olabilir ama sonuçlar güzel 👍

AFİYET OLSUN!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın