/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Sirt Usulü Karışık Dolgu Tarifi İçin Malzemeler
iç malzeme
- 2 soğan
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- 300 gr orta yağlı dana veya kuzu eti (çizgiler arasında kesilmiş)
- 1 demet maydanoz
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 3 buçuk su bardağı pirinç
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
baharat.
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber veya toz kırmızı biber
- yeterli tuz
yukarı ;
- bir avuç sumak
muhafazalar;
- 20 kuru patlıcan
- 20 adet kuru acı biber
- yeşil lahana
- üzüm yaprağı
Sirt Dolması Tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm malzemeler doğranmış soğan, biber, maydanoz, domates ve et geniş bir kaba alınır.
- Ardından salçayı, baharatları ve yağı ekleyin. İyice karıştırın.
- Yıkanmış pirinci karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Derin bir tencerede suyu kaynatalım.
- Önce kuru biberi kaynayan suya sonra patlıcanı koyup biraz yumuşayınca çıkaralım.
- Aynı işlemi lahananın içinde temiz suda yapalım.
- Yaprakları tuz bitene kadar suda bekletin ve yıkayın.
- Tüm hazırlıklarımız bittikten sonra dolum işlemine geçelim.
- Biberleri ve patlıcanı dolduralım, kemikli etiniz varsa tencereye koyabilirsiniz (lezzet katacaktır).
- Doldurduğumuz kuruları bağlayalım.
- Daha sonra lahanayı ve yapraklarını rulo yapıp tencereye koyuyorum.
- Bir tencereye sumak alıp yaklaşık 1 litre su ekleyip 2-3 dakika kaynatalım.
- Doldurmalarımızın üzerine çeşme taşı veya tabak koyup süzgeç yardımıyla sumak suyunu dökelim.
- Suyu aşmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz, bir parmak eksik.
- Doldurma kaynadıktan sonra ısıyı azaltalım. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirelim.
- Pişmiş etimizi dinlendirip servis edelim, deneyecek olanlar için tadı harika 😋.
Not: Ölçüleri yarıya indirerek daha az şey yapabilirsiniz. Bu boyutlar 28 inçlik büyük bir kase içindir.
Resimli Sirt Usulü Karışık Dolma Tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
doldurulmuş yapraklar
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]