Şişman Mantı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen yıl Kayseri’ye ilk gittiğimde harika bir evde misafir olmuştum. Oradaki hanımlarla Kayseri’de yöresel yemekler hazırladım ve harika tarifler öğrendim.

Komşular için bir sofra kurmuştuk ve hanımların çoğu evde yaptıkları tarifleri bu sofraya getiriyordu.

Orada ilk kez mantı rulolarını gördüm ve tattım. O günden beri aklımdan çıkamayan bir lezzet 🙂 Bu tarifi büyük ya da küçük kupalara bölerek boyutunu ayarlayabilirsiniz ama bence en iyisi çay bardağı büyüklüğünde kesmek.

Verdiğiniz ölçüler yaklaşık 70-75 mantıydı. Mantıların kızarma sırasında şişeceğini unutmayın, kızartma sırasında hacmi artacağından tavayı aşırı doldurmayın.

Aşk…

Mantı tarifi için malzemeler

    3,5 su bardağı un 1 su bardağı su + ½ su bardağı azar azar ilave edilen su 1 paket Pakmaya instant maya 1,5 çay kaşığı tuz

Kıyma:

    200 kg dana kıyma 1 küçük kuru soğan Maydanoz Tuz Karabiber Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

    1 yemek kaşığı salça ve acı biber 1 yemek kaşığı tereyağı ½ su bardağı tuzlu su

Servis için:

Yağlı mantı tarifi nasıl yapılır?

Yoğurma kabına un, maya, 1 su bardağı su ve tuzu alarak yoğurmaya başlayın. Azar azar su ekleyin ve elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Toplanan hamuru masaya alıp bir dakika daha yoğurup üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken kıymayı bir kaba alıp rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kalıplara ayırıyoruz. Sosu hazırlamak için salça ve tereyağını soteleyin, su ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Tuz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru iki parçaya bölün, ilk parçayı un tezgahında oklava yardımıyla açın ve bir keski veya bardak yardımıyla daireler halinde kesin. (Kalan hamuru yoğurup tekrar açın ve aynı işlemi uygulayın). Her hamura bir parça kıyma koyun ve kenarlarını buklelerle kapatın. Açılmaması için kapalı ucunu sıkın. Kızartma tavasını yarısına kadar yağ ile doldurun ve yağı orta ateşte ısıtın. Mantıları yağda nar gibi görünene kadar ara sıra çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu serili bir tabağa alıp 1-2 dakika dinlendiriyoruz. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın