Siyah Erik Marmelatı – Tatlılarım

Pastalarda ve kahvaltı sofralarında kullanmak üzere nefis marmelat yapıyoruz.

Siyah Erik Marmelatı tarifi için önce aldığımız erikleri temizliyoruz.

Yıkanan erikleri tencereye alıp 1,5 su bardağı su döküp erikler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Piştiğinden emin olduğumuz erikleri süzgeçe boşaltıyoruz.

Önce kaşık yardımıyla daha sonra elimizle süzgeçten süzüyoruz.

Kalan postalarımız da bir inç filtreden süzülür.

Malzemelerim 4,5 su bardağı su ben 3,5 su bardağı şeker koydum tatlı isterseniz 4,5 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.

Harflerinizi şeker ve eriklerinizi tencereye alıp kaynatıyoruz.

15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu sıkın ve beş dakika daha kaynatın.

Kaynadığında orada biriken kabarcıklar elde ederiz.

Sıcak bir kavanoza koyun, kapağını kapatın, ters çevirin ve soğumaya bırakın.

Siyah Erik Marmelatı hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın