Siyah muzları çöpe atmamalısın! Siyah Muzlu Kek Tarifi



Muz, potasyum kaynağı olan en büyük meyveler arasındadır. Ayrıca protein, magnezyum ve birçok vitamin içeren muz enerji verirken kilo vermeye yardımcı olur. Ne yazık ki kimse ucuz olmayan muzların kararmasını ve kaybolmasını istemez. Hal böyle olunca ya erken bitirmeliler ya da böyle durumlarda daha lezzetli bir şeyler kullanmalılar! Şimdi sunacağımız tarif, muzların daha lezzetli ve daha güzel olduğu tariflerden sadece biri!

Muzlu kek, siyah muz ile aklınıza gelebilecek en iyi seçenektir. Üstelik pastaya masumiyet katıyor! Bütünüyle kabarık ve kabarık olan bu muzlu kek tarifini denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 4 siyah muz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

yapılışı

İlk olarak yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve karışım köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzları ekleyip tekrar çırpın.

Tarçın, vanilin, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirip kaşık yardımıyla dıştan içe homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. Kek kalıbını tezgaha birkaç kez vurun. (havayı almak için)

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Ardından sıcaklığı 150’ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.

 

Yorum yapın