siyah şeker

Kapkara Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Küçük bir limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

sosu için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı soğuk su
  • 1 paket 80 gr bitter çikolata

İslam’a;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Kapkara tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurta şekerini bir mikserin kasesine alıp mikserle 5 dakika çırpalım, tereyağı ve sütü ekleyip 5 dakika daha çırpalım, yavaş yavaş unu ekleyip karıştıralım, kakaoyu ekleyip karıştıralım.
  2. Vanilya kabartma tozunu koyup karıştıralım, en son kabartma tozunu koyalım, üzerine limon suyunu dökelim ve karıştıralım, un ile yağladığımız küçük cam fırın kabına dökelim.
  3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim, sonra çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakalım, etrafına soğuk su dökelim.
  4. Diğer yandan sos için olan malzemeleri tencereye çikolata ve soğuk su hariç koyalım kıvamlı bir şekilde köyü pişirelim blenderın kasesine alalım çikolatayı parça parça koyup çırpalım sonra dökelim soğuk suda ve karıştırın.
  5. Bu sosu siyah pudingimizin üzerine dökelim. 15 dakika bekledikten sonra dilimler halinde keselim ve her kesişim noktasında bıçağı silelim.
  6. Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyelim, en az 2 saat beklettikten sonra doğrayıp servis edelim ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Kapkara tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • siyah
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kokostar makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın