Siyah Tohumlu Acı Tatlı Tuzlu Kurabiye

Günlerce sürmeyecek en lezzetli tuzlu kurabiyeleri yapıyoruz ve çay eşliğinde paylaşacağız.

Siyah kimyonlu kurabiye tarifi için önce bir kaseye margarin veya tereyağı koyuyoruz.

Margarin veya tereyağı buzdolabında saklanmalıdır.

Yumurtanın beyazını bir kaseye koyuyoruz, sarısını kaplayacak şekilde ayırıyoruz.

1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı sirke ve şeker, çörek otu, mahlep ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan küçük fındık parçaları alıp elimizle sarıyoruz.

Kurabiye hamurunu tepsiye koyuyoruz.

Yumurta sarısını kekin üzerine yıkayın ve üzerine çörek otu serpin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Dev keklerle ağız sulandıran kurabiyeler hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın