Kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan ve 40 yıldır gönlümüzde kalan Türk kahvemizi yapmak akıl ve özen ister.En büyük hüner kullandığınız kahvedir. Genelde Mehmet Efendi kahvesiyle ünlüdür ama bence köpürmez ve acıdır.
Mehmed Efendi yerine genellikle her şehirde bulunan taze çekilmiş dibek kahvesini kullanmayı seviyorum.
Ben tarifte dibek kahvesi kullandım.
Not: 4 kişilik kahve için!
Malzemelerimizi bir cezveye koyalım ve suyumuz ve sütümüz soğumuş olsun. Bu yüzden bir buzdolabı veya buzdolabı olmalıdır. Isıtılmamalıdır.
Malzemelerimizi bir cezveye koyduğumuzda ocağa koymadan bir kaşık tuz ile iyice karıştırıyoruz.
Kahvenin içindeki şekeri iyice eritin.
Ardından ocağa alıp kısık ateşte pişirin.
Kahve sıcakken üstü çatlak çıkıyor. Kabarcıkları alın ve bardaklara bölün.
Kahve demlendikten sonra fazla kaynamayan bir bardağa dökün.
Fazla pişirmek kahveyi acılaştırır.
Ayrıca süt kullanmamın sebebi kahveyi yumuşatmak. Göründüğü kadar iyi olduğundan emin olun.
Herkese iyi eğlenceler 😊😊😊💐💐💐
İnstagram sayfama davetlisiniz. Profildeki instagram linkine tıklayabilir veya instagram arama butonuna tugba_dereli_degisik_çiler yazıp profilimi bulabilirsiniz 🌷🌹☺.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]