Siyah Üzüm Pudingi – Tatlım

Siyah üzüm pudingi yapmak için üzümlerin saplarını çıkarıp güzelce yıkıyoruz.

Bir tencereye aldığımız üzümlerin üzerine 4 bardak su koyup üzümleri pişiriyoruz.

Kaynayan üzümü ocaktan alın, bir kaşık ebegümeci ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Üzüm suyunu süzgece alıp suyunu süzdükten sonra alıyoruz.

3,5 su bardağı üzüm suyunu bir tencereye koyun, vanilyalı puding tozunu ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Puding yoksa 3,5 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker ekleyip pişirebilirsiniz.

Kaselere bölüp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.

Frenk üzümü pudingi hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın