İyi bir diyet, ancak her gün düşük kalorili, sağlıklı tarifler bulmak bu işin en zor kısımlarından biri. Çoğu zaman “ne pişireceğim” düşüncesi büyük bir krize dönüşür ve diyetinize uymayan yiyecekleri bu kadar çaresizce yemeniz an meselesi olabilir, büyük tehlike! Peki size pratik, düşük kalorili ve lezzetli 5 tariften oluşan bir liste hazırlasak? Haydi gelin listeye birlikte bir göz atalım.
İçerik Tablosu
Yulaf ezmeli krep
Diyet yaparken krep yiyemeyeceğini kim söyledi? Bu tarif ile diyet menünüze uygun sağlıklı bir kahvaltı hazırlamak sadece birkaç dakikanızı alır. Harika görünüyor, değil mi?
İhtiyacınız olan malzemeler orta boy bir muz, 1 yumurta ve yaklaşık 4 yemek kaşığı yulaf ezmesidir. Diyet Pankek tarifi için önce muzları ezerek başlayın. Ardından yumurta ve yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışıma yaban mersini ekleyin, kepçe yardımıyla yapışmaz bir tavaya dökün ve pişirin. Afiyet olsun!
karabuğday salatası
Diyet menülerinin vazgeçilmez atıştırmalık veya ana öğünlerinden biri de bol miktarda protein içeren salatalardır. Bu tarifimizde karabuğdayın uzun ömürlü yapısından yararlanarak sizin için sağlıklı bir salata tarifi hazırlayacağız.
Karabuğday salatası için ihtiyacınız olan malzemeler. Bir su bardağı haşlanmış karabuğday, kırmızı soğan, dilediğiniz miktarda marul, maydanoz, roka ve dereotu gibi yeşillikler. İki su bardağı haşlanmış karabuğdayı istenilen miktarda yeşillik, doğranmış kırmızı soğan ve sos ile karıştırarak pratik bir karabuğday salatası hazırlayabilirsiniz. Sosu için zeytinyağı ile nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine dökerek lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz.
pişmiş kabak
Diyet menülerinin favori sebzesi olan kabağı her türlü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Örneğin kabak denilince aklınıza gelen ilk tariflerden biri kabak ise ancak bu lezzeti kızarmış olduğu için diyet menünüzden uzak tutmanız gerektiğini düşünüyorsanız; İçinizi rahatlatan tariflere bu tarifi ekleyebilirsiniz.
Bu fırında kabaklı pankek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler; Dört orta boy kabak, iki yumurta, istediğiniz miktarda dereotu ve maydanoz, 200 gram yağsız beyaz peynir, bir çay bardağı tam buğday unu, kabartma tozu, bir kahve fincanı zeytinyağı, tuz ve karabiber.
Fırında kabak haşlaması yapmak için önce kabakları rendeleyip suyunu sıkarak başlamalısınız. Daha sonra yeşillikleri ince ince doğrayın ve kabak ile karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın ve çırpma teli ile karıştırın. Beyaz peyniri çatalla ezin ve yumurtalara ekleyin. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp unu ekleyerek kıvamını kontrol edin. Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine dökün ve yaklaşık 200 derecelik fırında içi kızarana kadar pişirin. Sağlıklı ve düşük kalorili pişmiş kaşarlar hazır, afiyet olsun!
Ton balığı ve kinoa salatası
Özellikle diyet yapanlar tarafından en çok kullanılan tahıllardan biri olan kinoa; Birçok farklı tarifte gelir. Ancak, omega-3 ihtiyacınızı karşılamak ve uzun süre tok kalmak istiyorsanız şu tarifi bulacaksınız: Ton Balığı ve Kinoa Salatası. Salatanızı tam damak zevkinize göre istediğiniz sebzelerle hazırlayabilir, kinoa ile karıştırdıktan sonra üzerine ton balığı ekleyerek pratik ve sağlıklı bir yemek yapabilirsiniz.
semizotu mercimek salatası
Bakliyat kurtarıcınız olur demiş miydik? Sadece yemek olarak değil, salata olarak da yemek, zaman açısından az vakti olanlara şiddetle tavsiye ettiğimiz bir yöntemdir. Örneğin semizotu ile yoğurt tüketimini atlayarak; Bu sefer haşlanmış mercimek ile lezzetli ve doyurucu bir salata hazırlamaya ne dersiniz?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]