Smit Al-Shameen – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kampanyamıza gelen enfes tariflerden biri de BURCU KURAN’dan tebrikler!

tombul tazı

Tombul Simit Tarifi İçin Malzemeler

Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
2 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1,5 su bardağı soyulmuş siyah zeytin.
1 su bardağı arzu ettiğiniz kadar un

Tombul Simit tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kase için 3 su bardağı un koyup ortasını havuz gibi açın. Mayayı iki bardak su ile seyreltin ve havuza dökün. Yağ, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Unu ekleyin ve biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurun mayalanması için 1-2 saat dinlendirin. 1,5 tatlı kaşığı pekmezi bir kapta su ile seyreltin. Tavaya susam dökün. Ekşi mayayı tekrar yoğurun ve orta boy elma büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Masanın üzerinde açın, içlerine zeytinleri koyun, ağızlarını kapatın ve masanın üzerinde rulo yapar gibi elinizle ters çevirin. Önce pekmezli, sonra susamlı suya batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 185 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın