Mum tarifi malzemeleri
- 250 gram tereyağı (tereyağ)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (beyaz değil)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 poşet kabartma tozu
- 5 su bardağı un
(250ml su bardağı, 125ml çay bardağı)
Simit Kandeel tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Uygun bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ellere yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Kontrollü olarak un ekleyelim.
- Ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp uzun bir şerit yapalım, iki ucunu birleştirip yuvarlak bir şekil verelim.
- Çörekleri önce yumurta beyazına sonra bol susamlara bulayalım.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edelim.
Resimlerle Simit Qandeel tarifi
Kandil Semeti’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]