Smyrsik – kıymalı gözleme – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tuzlu ve Şekerli blogunun sahibi sevgili Eylem, bize güzel tariflerinizi gönderin. İlk tarifimizi anlatalım. Güle güle iş.

Ve yöresel tariflerle devam ediyorum. Gaziantep denilince akla baklava ve kebapların geldiğini biliyorum. Gaziantepliler bile çorbalarında et kullanırlar. Bu börekleri de onlar yapıyor ve farkındaysanız içinde et var.

smerseek

içindekiler:

1 su bardağı pirinç
100-150 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve safran (safranım yoktu, kullanmadım da)
1,5 su bardağı kaynar su
kızartma yağı)

hamur malzemesi:

3-4 su bardağı Sinangel Börek Unu
1 paket ücretli Koro Maya
bir çay kaşığı ucu ile kabartma tozu
tuz ve su
Hamuru açmak için un

yapılışı:

Pilav için kıymayı bir tencerede biraz sıvı yağda kavurun ve suyu ısıttıktan sonra yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Soğan kavrulunca yıkanmış pirinci ekleyip 5 dakika pirinçle karıştırın. , ardından baharatları ekleyin.Son olarak sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Piştikten sonra ılınmasını bekliyoruz.

tuzluvesekerli.blogspot.com

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın