Merhaba arkadaşlar bugün sizlere su gibi yumuşacık lezzetli bir tarif vereceğim. Bu tarifi defterinize eklemeyi unutmayın, fırını kullanmaya gerek kalmayacak, kesme gücü dert etmenize gerek yok, hadi tarife geçelim ü
Soda Peynirli Pan Börek yapma işlemine sos malzemelerimizi hazırlayarak başlayalım.
Bu nedenle yoğurdu, unu ve yumurtayı geniş ve derin bir kaba alıp çırpma teli ile iyice sallıyoruz, yavaş yavaş tuzlu su ilave ediyoruz, eğer hızlı dökerseniz şişer ve taşar. Tuzlu suyu döktükten sonra çok fazla karıştırmadan yavaş yavaş karıştırarak kullanıma hazırlayalım.
O halde peyniri başka bir kaba alıp ezerek karıştıralım.
Geniş bir zemine yufkalardan birini koyup içine biraz sos dökelim.
Sosdan sonra peyniri bütün hamurun üzerine serpelim.
Hamuru bir taraftan başlatıp rulo şeklinde saralım. Tepsinin altını biraz tereyağı ile yağlayın.
Geçmişte yaptıklarımıza bir göz atalım. Tüm malzemeler için aynı yöntemi kullanarak tavayı dolduralım. Kalan salamurayı kekin üzerine dökelim ve beş dakika dinlendirelim.
Ardından tavayı ocağın ortasına koyup yüksek ateşte açalım. Tava ısınıp sos kaynamaya başlayınca ocağı en düşük ayara getirelim, tencerenin kapağını kapatalım ve kekleri pişmeye bırakalım. 15-20 dakika sonra pastanın dibine bakalım. Düz bir kapak yardımıyla çevirelim ve diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim.
Pişmişse böreği tavadan servis tabağına gönderelim, 10 dakika dinlendirelim ve ilk ısıyı bekleyelim.
Daha sonra kesip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]