Sodalı Etli Börek nasıl yapılır?

Kıymalı böreğimiz için yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.

Kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.

Karabiber ve tuzu ekleyip biraz karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sosu için; Süt, tuzlu su, sıvı yağ ve yumurta beyazını bir kapta karıştırın.

İlk olarak hamuru yuvarlak bir şekle sokup sostan yayıyoruz.

1/2 daire şeklinde katlayıp karışımı bu kısma koyuyoruz.

Ürünlerimizin uzun kısmına kıymayı koyup iç kısımlarını katlayıp rulo gibi sarıyoruz.

Hazırlanan tepsi veya kağıt üzerine ortadan başlayarak diziyoruz.

Diğer yufkalarda da aynısını yapıyoruz.

Kalan sosu her tarafına ulaşacak şekilde hamurun üzerine dökün.

Keklerimizi bir saat bekletiyoruz.

Yumurta sarısı ile yıkayın ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Kıymamız hazır.

Deneyene afiyet olsun 💯👌🏼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın