sodalı hamur işleri

Sodalı Pasta Tarifi Malzemeler

  • 1 kg

sosu için

  • 2 yumurta (sarısını 1’den yukarıya doğru ayırın)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 soda şişesi

içeri

  • 250 gr az yağlı peynir
  • maydanoz
Sodalı pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. sos için; Yumurta, süt, sıvı yağ ve sodayı bir kapta karıştırın.
  2. İç harcı için peynir ve maydanozu çatalın arkasıyla ezerek karıştırın.
  3. Tepsiyi yağlayıp ortalayarak üzerine bir kat koyuyoruz sonra bir kağıt daha alıp üzerine yayıyoruz.
  4. Üzerine sosu dökün ve hamuru tekrar azaltarak içine koyun ve ardından içine koyun.
  5. En üste yufkanın üzerine sosu, yufka sosunu ve peynir sosunu tekrar peynirleri, ardından kalan yufkayı dışarıya koyun. Üzerine ayrı yumurtayı sürün.
  6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Her fırın aynı değildir, üzeri kızarana kadar pişirin.

Sodalı sodalı pasta tarifi

Sodalı Börek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın