Sodalı Pasta Tarifi Malzemeler
- 1 kg
sosu için
- 2 yumurta (sarısını 1’den yukarıya doğru ayırın)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 soda şişesi
içeri
- 250 gr az yağlı peynir
- maydanoz
Sodalı pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- sos için; Yumurta, süt, sıvı yağ ve sodayı bir kapta karıştırın.
- İç harcı için peynir ve maydanozu çatalın arkasıyla ezerek karıştırın.
- Tepsiyi yağlayıp ortalayarak üzerine bir kat koyuyoruz sonra bir kağıt daha alıp üzerine yayıyoruz.
- Üzerine sosu dökün ve hamuru tekrar azaltarak içine koyun ve ardından içine koyun.
- En üste yufkanın üzerine sosu, yufka sosunu ve peynir sosunu tekrar peynirleri, ardından kalan yufkayı dışarıya koyun. Üzerine ayrı yumurtayı sürün.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Her fırın aynı değildir, üzeri kızarana kadar pişirin.
Sodalı sodalı pasta tarifi
Sodalı Börek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]