medyauzmani.com

Vişne Reçeli (Ev Yapımı) – Tatlılarım

Sevgili dostlar bugün sizlere nefis bir reçel tarifi vereceğim.

Kiraz Reçeli Tarifi için,

Öncelikle bir gün önceden pastanın ortasını çıkaralım ve böreği yapabileceğiniz kadar şeker ekleyelim.

Sabaha kadar buzdolabında bekletelim ki vişne suyunu salabilsin.

Sabah kalkalım, böreği dolaptan çıkaralım, bir tencereye koyalım ve ocağı açalım.

Kaynayana kadar birkaç kez düşünün.

Kaynayınca karıştıralım. Köpürebilir, biraz alıp atabilirsiniz, hepsini almadım.

Daha sonra biraz artacak olan suya kaşığı alıp yavaşça eğin, öğle yemeğinde kıvamına bakabilirsiniz. Ya da parmağınızla başparmağınız arasında kontrol edebilirsiniz, eğer yapışkansa, bitti demektir.

Altını kapatmadan önce 1-2 diş limon tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatalım.

Biraz soğuyunca üzerini tülbent ile örterek güneşte miktarını ilave edebilirsiniz ve nefis vişne reçelimiz servise hazır.

Kiraz Reçeli hazır.

Deneyenlere bol şans…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın