Dört buçuk su bardağı unu fırın kabımıza alalım, aynı mayayı unumuza karıştıralım ve ortasını havuz gibi açalım.
İki kaşık toz şeker, ılık süt, soda, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu (üzeri için sarısını kullanacağız) ekleyip yoğuralım.
Gerekirse ayırdığımız 1/2 su bardağı unu da ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Kuruması için kenara alın
Hamurumuzu börek şeklinde verelim ve içine peynir, zeytin, patates, istediğimiz her türlü çamuru koyup kapatalım.
Yumurta sarısını koyun ve 15-20 dakika bekletin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyelim
Daha sonra 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
(Yumurta sarısını dökmeden önce bir damla pekmez ekleyip karıştırırsak keklerimizin rengi daha parlak olur)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]