Geçen hafta marketten aldığım yufka ile sodalı börek yaptım. Yufkalar yaklaşık 5 gün buzdolabında bekletilmesine rağmen asla bozulmamış ve bayatlamamış, börekler de kolay ve yırtılmadan yapılmıştır.
Genelde marketten aldığım yufkalarda sorun yaşıyorum. Kalın ve sert olup, hamuru elinize aldığınızda sanki parçalara ayrılıyormuş gibi oluyor. Tabii ki sıkılmaya başlıyorsunuz ve bu tür durumlarla karşılaştığınızda hamuru yumuşatmak için soda kullanabilirsiniz. Gazozlu börekler su börekleri kadar yumuşak ve lezzetlidir.
Temiz bir yufkacı düşünüyorsanız yufkayı marketten değil yufkacıdan almanızı tavsiye ederim.
Bakalım bu hafta piyasada neler var 🙂 Saygılar…
İçerik Tablosu
Sodalı börek tarifi için malzemeler
- 4 yufka 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 soda (200 ml)
Dolgu için:
- 250 gram maydanoz beyaz peynir
Sodalı börek tarifi nasıl yapılır?
Maydanozu doğrayın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt veya silpat yayın. Kenarları tepsi ile aynı hizada olacak şekilde üzerine bir parça parşömen koyun. Kalan yufkaları elinizle 3-4 parçaya bölün ve tek kat olacak şekilde üst üste dizin. Yumurta, ayran ve yağı iyice çırpın ve hamurun üzerini kaplayacak şekilde fırça veya spatula ile yayın. Sosu her hamur tabakasına yayın ve peynir serpin. Son kısma gelince, böreğin tabanına geniş katı dikkatlice kapatın. Hamur hamurun üzerine yerleştirilir ve fazla kısımlar hamurun dibine katlanır. Kalan sosu yufkanın üzerine gezdirip şeritler halinde kesin ve 1 şişe sodayı yufkanın her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Sodanın emilmesi için yaklaşık 5 dakika bekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]