medyauzmani.com

Soğan Dolması (Denemelisiniz) – En Sevdiğim Yemekler

Soğan Dolması Tarifi için önce soğanlar yıkanır.

Bir taraftan soğanın merkezinin derinliğine kadar kesilir.

2-3 dakika sıcak hafif tuzlu suda. pişmiş. Soğuk suda şoklandıktan sonra bileşenlerinden ayrılarak zarları yıkanır.

Pirinç bol su ile 15 dakika yıkanır, uzun süre suda bekletilip süzülerek hazırlanır. Soğan, sarımsak, soyulmuş domates ve maydanoz ince ince kıyılır.

Tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınarak domates, yağ, baharat ve limon ile karıştırılarak hazırlanır.

Salça soğanın içine konur ve sarılır.

Sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.

Bir tavada sıvı yağ kızdırılır, ocaktan alınan sos üzerine pul biber ve kuru nane ilave edilerek eşit şekilde dürümlerin üzerine dökülür.

Daha sonra; Ağzı kapalı olarak dinlendirilir ve servis tabağına alınır.

Soğan dolması hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın