Ben de zaman zaman evde soğan halkası tarifini deniyorum. Paket servisi bana dokunduğunda, kızarmış hiçbir şeyi sevmiyorum çünkü hangi yağı kullandıklarını ve bu yağı ne sıklıkla kullandıklarını bilmiyorum. Kendi fast food’umu kendim yaparım dedim ve sonunda gerçeğine en yakın görüntü ve lezzeti yakalayabildim.
Bu tarifi yaparken genellikle galeta unu kullanıyorum ama ne yazık ki evde ekmek kırıntısı bırakmadım. Ben çıtır galeta unu da kullandım. Aslında olmaması iyi bir şey, çünkü muhtemelen daha sonra o kadar sevimli görünmediler.
Bu tarifi hazırlarken pankoyu şnitzelde olduğu gibi kullanabilirsiniz. Panko bir tür ekmek kırıntısıdır, ancak ekmeğin kabuksuz olarak öğütülmesiyle yapılır. Ekmek kırıntılarından daha büyük ve daha kabarıktır. Son olarak, soğan halkalarını derin, kızgın yağda kızarttığınızdan emin olun, aksi halde yağı çekerler…
Ev yapımı fast food işim devam edecek!!!
Aşk 🙂
İçerik Tablosu
Soğan halkası tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı un 1 çay bardağı nişasta 2 yemek kaşığı mısır unu 1 şişe soda tuzu 1 su bardağı çıtır galeta unu 2-3 orta boy soğan Kızartmak için sıvı yağ
soğan halkası nasıl yapılır
Derin ve geniş bir kapta un, nişasta, mısır unu ve tuzu karıştırın. Bu karışıma soda ekleyin ve iyice karıştırın. Soğanı soyun ve 1-1,5 cm genişliğinde halkalar halinde kesin. Soğan halkalarını teker teker hazırladığınız hamura, ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran soğan halkalarını kağıt havlu üzerine alıp yağını çekiyoruz. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]