Soğan kebabı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Soğan kebabı yıllar önce sevgili Ali Usta ile yapıp yeme fırsatı bulduğum nefis bir tarif. Antepli elinden yemek farklı tabi ama bizim her zaman böyle bir imkanımız olmuyor o yüzden başımızın çaresine bakacağız 🙂

Bu tarifin hazırlanması ve pişirilmesi çok kolay ancak malzeme listesinde dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Genelde kırmızı kabuklu kışlık soğan kullanılır ama bulamazsanız sorun değil. Soğanlar küçük olmalıdır. Beyazlar ve mandalinalar arasında aynı büyüklükteki soğanları tercih etmelisiniz.

Kıyma için orta yağlı ve iri öğütülmüş kuzu-dana karışımı tercih edilir. Kullanacağınız salça domates olabilir ama domates-biber karışımının tadı da farklıdır.
Aşk…

Soğan kebabı tarifi için malzemeler

    1 kg küçük soğan (mandalina büyüklüğünde) 350 gr yağsız dana kıyma, kırmızı biber (isteğe bağlı), tuz ve karabiber

Sosu hazırlamak için:

    1/4 çay bardağı nar ekşisi (sos değil, gerçek ekşi) 1 tatlı kaşığı salça 1,5 çay bardağı su

Soğan kebabı tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip 5 dakika yoğurun. Soğan kadar parçalar halinde kesin, yuvarlayın ve bir kenara koyun. Soğan başlarındaki püskülleri bıçakla kesiyoruz. Soğan kabuğunun ilk tabakasını yıkayın ve çıkarın. Bıçakla tam ortasından kesin ama sonunda soğanın tamamen ayrılmaması için 1-2 cm boşluk bırakın. Soğanları ikiye bölüp içlerine köfteleri sıkıp tepsiye diziyoruz. Tüm soğanlar ve kıyma bitene kadar bu işleme devam edin. (Soğanların açılmaması için sıkı olması lazım, uygun büyüklükte bir tepsi seçin.) Soğanları ve köfteleri önceden 250 derecede ısıtılmış fırında renk değiştirene kadar pişirin. Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede çırpın. Pişen soğanı ocaktan alıp üzerine bu sosu gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın